ДОБРА НОВИНА: Спасиха живота на детето, премазано от гума във Велико Търново

0

0

10-годишното момче, което бе затиснато от тежка гума на фитнес-площадка в парк във Велико Търново се възстановява. Детето е изведено от реанимацията и е в хирургичното отделение, в добро състояние, съобщават от областната болница.

Инцидентът стана на 17 юли вечерта, докато група хлапета опитвали да вдигнат тракторна гума, използвана за силови упражнения на площадката за стрийт фитнес, информира „Глас.бг“.

При опасната игра гумата се стоварила върху едно от децата. То бе откарано в търновската болница в критично състояние, с разкъсан черен дроб и масивен кръвоизлив в корема. Лекарите спасиха живота му със спешна операция.

„Черният дроб е с много добри регенеративни способности, освен това децата се възстановяват по-бързо, ще се оправи“, каза на сутринта след инцидента шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова.

Оказа се, че пострадалото дете е било в болницата и през миналата година, след като получило комоцио при падане от колело. Социалните проверяват семейството на детето, а по случая е образувано разследване за причиняване на средна телесна повреда.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0