Днес: Ресторантьорите излизат на протест

Сдружението на заведенията както и представители на различни асоциации на ресторантьорския бранш ще излязат на протест днес пред Министерски съвет от 12 часа под мотото „Марш на свободата”.

На протеста ресторантьорите ще издигнат икономически искания – да бъдат изплатени обезщетенията на служителите и на фирмите, както и да им се разреши да работят. “Дистанцираме се от всякакви партии и политици. Надяваме се да бъдем чути“, заяви вече Ричард Алибегов преди протеста.

Според БАЗ около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да отворят, като с всеки изминал месец този процент се увеличава.

Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно.

Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението, заявяват от сдружението на заведенията.

Последиците от това са загуба на работни места и фалирали предприемачи. За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни. Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час!

Искаме отваряне на всички затворени бизнеси, призовават още представителите на бранша. /БГНЕС

The post Днес: Ресторантьорите излизат на протест appeared first on Начало.

0
0