Гърция се готви да отвори заведенията в средата на април

Според ексклузивна информация правителството реши да даде зелена светлина за отваряне на ресторанти и кафета в средата на м. април, но само частично, на открито. Към момента се проучва какво ще се случи с онези компании, които нямат открити пространства. Според сценариите, разглеждани от правителството, възможно е тези, които не успеят да отворят, да бъдат субсидирани или да им бъде предоставена възможност да използват тротоари или други пространства, които не се използват към момента.

Що се отнася до магазините, те ще отворят вратите си на 16 или 22 март. Търговията на дребно вече няма да зависи от увеличаване или намаляване на случаите заболели, тъй като правителството се стреми да отвори възможно най-скоро търговския сектор.

Гражданите ще могат да пазаруват в магазини на дребно, но спазвайки разстояния и подходящи мерки, като ограничен брой хора на квадратен метър.

Припомняме, че от 4 до 16 март в тъмночервените райони като Атина и Солун правителството обяви строга карантина, а придвижването без основателна причина е ограничено до 2 км в района по местоживеене само пеш или с колело, пише труд.

За всички онези, които изпращат код 4 за грижа на възрастен човек при проверка полицаите имат право да придружат конкретното лице до посочения в съобщението адрес, за да се убедят, че няма злоупотреба.

The post Гърция се готви да отвори заведенията в средата на април appeared first on Начало.

0
0