ГОРЕЩО В ПИК TV: Би Ти Ви с провокация към Борисов на границата! Премиерът ги контрира: Вие сега съжалявате, че нямаме мигранти ли? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

0

0

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна на ГКПП „Капитан Петко Войвода“, където ще се срещне с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, както и техните екипи. 

С тях премиерът Борисов ще облети с хеликоптери част от южната граница на страната ни, която е външна за Европейския съюз. Министър-председателят Борисов ще ги запознае с въведените от години мерки, които България изпълнява, гарантиращи сигурност за целия ЕС.

Пред журналисти Борисов обяви, че очаква от проверката по границата да стане ясно колко добре се справя България, заради което постоянно получаваме похвали от ЕК.

„Миграционната вълна винаги е била близо до нас. Работим разумно и ефективно и мисля, че това се оценява високо от Европа“, коментира още премиерът. Журналистка обаче настоя, че било много опасно, защото сега вигрантите били много близо, на което премиерът отговори, че от 4 години са толкова близо и ситуацията не е нова за България, но у нас няма мигрантски поток благодарение на работата на кабинета и отношенията с Турция.  

„И сега няма наплив от мигранти. Вие сигурно сте забравили Харманли, „Овча купел“. Нека не плашим напразно хората“, обърна се Борисов към журналистка, която го провокираше и продължи да настоява, че било много опасно.

„Вие, Би Ти Ви, сега съжалявате, че нямаме мигранти ли?. Мога да докарам“, отговори още министър-председателят на провокациите на Би Ти Ви и отказа повече коментари.

Минути по-късно Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, с които започна обиколката на браздата. Той ги качи на джипа и потеглиха заедно, като премиерът им разказваше как опазваме границата и двамата бяха впечатлени, че познава района отлично и шофира съвсем сам. 

Премиерът припомни, че ги е запознал с интерконектора между България и Гърция и им показа река Марица, близо до която е съоръжението, за което са говорили в Брюксел. Борисов им съобщи и новината за намалението на цената на руския газ с над 40%, което е постигнато и благодарение на еврокомисията. Премиерът отново припомни, че решението на мигрантската криза е в дипломацията и в политическите разговори. 

Тримата стигнаха до хеликоптерите, от които ще разгледат границата, а Мишел похвали Борисов, че е отличен шофьор, освен държавник. В хеликоптера премиерът върза и на двамата мартеници за здраве. 

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0