ГОРЕЩА ТЕМА! Красимир Каракачанов с експресен коментар има ли опасност за България от конфликта в Сирия, ще пусне ли Ердоган милионите бежанци към Европа

0

0

„Непосредствена опасност за България от  ситуацията в Сирия няма. По цялата турско-сирийска граница турците настъпват в 30-километрова зона. Местните кюрди, които напускат земята си се насочват в две посоки – във вътрешността на Сирия и към Ирак+, каза в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов.  

Нямало опасност Ердоган да пусне онези 3 млн. мигранти към Европа. „Той няма интерес да го направи. Използва ги като разменна монета, ще плаши с тях. За него е важно как ще реагира ЕС“, поясни Каракачанов. Нямало как 200 хил. човека да минат нашата граница. „Кое е това място, освен КПП-то, на което да се струпат? Няма друго“, уточни той. 

Каракачанов уточни, че има кюрдски лагери. И въпросът бил какво става с тези хора. Имало вариант те да бъдат пуснати, „да се напишат бежанци и да тръгнат към Европа. Другият вариант е да се насочат към Сирия и да да започне нов конфликт. „

„Става дума за едни големи политически интереси. Самото голямо нашествие на толкова много мигранти стана от безотговорното отношение на някои европейски политици. Откакто свят светува моралът е само параванът, всичко е интереси“, каза Красимир Каракачанов.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0