ГОЛЯМОТО ЛАПАНЕ: Румен Гечев се изсули за изцоцаните от БСП субсидии, но мълча като партизанин, когато партията прибираше по 13 лв. за глас

0

0

Проф. Румен Гечев се оправда за похарчените пари от БСП, които са надхвърлили субсидията, с това, че парите се дават на партиите, за да се похарчат за тяхната дейност. Но не засегна въпроса за това защо си траят, когато са лапнали вместо по 11 по 13 лева на глас.

Гечев отиде и по-далеч, като се нахвърли върху министерството на финансите, което, по думите му, носело вината за превишената субсидия. Депутатът от БСП се нахвърли и на ГЕРБ, като посочи, че на ГЕРБ приятелите били наклякали около еврофондовете и чрез съответните механизми се финансирали отвсякъде. Затова им било все тая какви пари от субсидии взимат. Имали пари на депозит и се хвалели с натрупаните лихви, според Гечев. 

Пред бТВ той обвини и медиите, че преследвали и следили 24/7 премиера и неговите обиколки. „Няма да сбъркаме, ако кажем, че ГЕРБ контролират повечето средства за масова информация. Прекаляват, но това си е техен избор.“, изцепи се Гечев.

ГЕРБ контролират медиите и нямат нужда от телевизия, но ние имаме нужда от телевизия, за да си предаваме идеите. Разходите на БСП се проверяват от Сметната палата и други институции, допълни той. 

Става дума за политически атентат, защото БСП е основният опонент на ГЕРБ, и заедно с други партии ни нападат, тъй като сме голяма заплаха, посочи икономистът.

Убийствено е да ти намалят бюджета 11 пъти, каза той. 

Не приемам, че премиерът не е запознат със сделката за ЧЕЗ и министрите заявиха, че това е работа на независимите институции. Като бивш вицепремиер на България не мога да си представя, че ДАНС, КЕВР, МВР няма да даде информация на премиера. Подписвам се, че тези институции са информирали правителството за това как върви сделката. За мен, като икономист, е много важно решението на КФН. Те ще кажат дали компанията има капацитета да купи ЧЕЗ, посочи Гечев. 

Той се извъртя и за връщането в парламента на червените – седнали пак на банките, тъй като там им било мястото. Но това, че предизборно социалистите се размотаваха с месеци извън залата, очевидно за него не е проблем.

 

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0