Ген. Мутафчийски: Ще предложа да останат да работят аптеките, хран.магазини, бензиностанциите и банките

„В нашата страна са регистрирани 41 инфектирани, за последните часове бройката се увеличи на 10 за деня, повече от 200 са изследвани, с 30 % увеличихме броя на заболелите си за ден. В Германия – се увеличиха 50 %. Европа налага безпрецедентни мерки, въпреки икономическия ефект, въпроса е за физическото оцеляване на света, на чувствителната част на света с хронични заболявания и възрастните“. Това каза в драматично обръщение на извънреден брифинг в МС ген. Венцислав Мутафчийски.
„Наложените мерки не дават задоволителни резултати. Днес на централни места в София, животът продължаваше без никакви смущения. Добре е, че имаме кураж като нация, но не бива да бъдем лекомислени.
Задава се една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история, трябва да бъдем изключително отговорни към нас самите, към близките ни, възрастните ни родители, приятели и колеги“.
„Изпаднахме в дребнотемие, измести се фокусът на вниманието – дали фризьорските салони щели да работят, не сме узрели и не знаем какво ни предстои. Предстоят ни времена на изпитания, ще се загубят човешки животи и то на хора, които много обичаме, които са ни гледали и са треперели над нас, които се гордеят с нашите успехи, не бива да ги разочароваме в нашето безхаберие. Ще предложа на МС да приложи най-твърдите мерки.Да си дадем шанс тази буря да отмине с по-малко загуби. Не е време за купон. Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон!“, допълни той,пише канал3.

The post Ген. Мутафчийски: Ще предложа да останат да работят аптеките, хран.магазини, бензиностанциите и банките appeared first on Начало.

0
0