Вътрешният министър поздрави пожарникарите, откриха обновена сграда на огнеборците (СНИМКИ)

0

0

„Гордея се с Вас, бъдете пример за останалите колеги, с тези думи към пожарникарите на Пета РСПБЗН се обърна директорът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов. Той припомни, че освещаването на обновената сградата се случва в Седмицата на пожарната безопасност. Ремонтът се извърши благодарение на отпуснатите от МВР средства, в размер на 80 000 лева, но подобряването на битовите условия стана възможно благодарение на вашия ентусиазъм“, заяви главен комисар Николов.

Той благодари сърдечно на колегите си за положения от тях доброволен труд и ги увери, че ръководството на главната дирекция ще продължи да прави всичко възможно за подобряване условията на труд на пожарникарите. Възхитен съм от личната ви ангажираност, с вашето участие средствата, отпуснати от министерството за ремонта, добиха висока принадена стойност, заедно постигнахме голям успех, посочи в краткото си обръщение към пожарникарите министър Младен Маринов. Той допълни, че и занапред ръководството на МВР ще продължи да използва ефективно средствата, с които разполага, за подобряване на материалната база. Министър Маринов припомни, че месеците септември и август, поставят огнеборците на ежедневни изпитания, затова им пожела да пазят себе си и след всяко дежурство да се прибират живи и здрави при своите близки.

На официалната церемония присъстваха началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов, директорът на ДУССД Стилиян Кротнев, началникът на СДПБЗН ст. комисар Веселин Гетов, кметовете на общините Слатина и Подуяне Наталия Стоянова и Ева Митова. На церемония бе отслужен тържествен ритуал с водоствет от представителите на Българската православна църква.

Сградата на Пета РСПБЗН е построена през 50-те години на миналия век, като през годините са извършвани незначителни ремонтни дейности. В тази служба работят 75 пожарникари, които обслужват населението и територията на два столични района – Слатина и Подуяне. Екипите на Пета РСПБЗН се грижат за сигурността на повече от 160 000 столичани и осигуряват пожарната безопасност на площ от 2500 хектара. Територията се характеризира с огромно многообразие на обекти от всички сфери на обществения живот – производствени и складови бази, търговски центрове, административни сгради, болнични и учебни заведения, високи жилищни и обществени сгради, многофункционални спортни зали и съоръжения – Арена Армеец, Асикс Арена, Зала Универсиада и др.

Стойността на извършените ремонтни дейности е за около 80 хиляди лева и е за сметка на бюджета на Министерството на вътрешните работи. Извършен е ремонт на покрива, сменена е дограмата, пребоядисана е фасадата на сградата, осъществени са дейности по присъединяване на сградата към мрежата на Топлофикация София.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0