Всеки, който пожелае, може да се ваксинира с „АстраЗенека“ във ВМА

Ваксини на „Астра Зенека“ за всички желаещи от днес се поставят и във Военно-медицинска академия в София. Досега столичният спешен център „Пирогов“ беше мястото, където хората от 4-те фази от Националния имунизационен план, можеха да получат ваксина.

Тази сутрин през кабинета във ВМА, където се поставят ваксини срещу Ковид, аа минали над 200 човека, част от тях бяха ваксинирани и от директора на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

„От вчера има разрешение от министър-председателя да се стартира вече и четвърта и масовата ваксинация, така че все още пристигащите за ваксина са от записаните в трета група и във втора груъпа, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки който иска може да дойде да се ваксинира, имаме достатъчно количества ваксини „Астра Зенека“, имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят веднага, а от утре ще ни предоставят и „Пфайзер“, така че „Модерна“ имаме налична, така че продължаваме в пълна сила. Тук са 10 точки, от понеделник разкриваме още 10 точки. От понеделник работното време ще бъде от 8 часа вечерта“, заяви за БНТ проф. Венцислав Мутафчийски.

The post Всеки, който пожелае, може да се ваксинира с „АстраЗенека“ във ВМА appeared first on Начало.

0
0