Владислав Горанов с коментар за раздорите в „Обединени патриоти“: Дразгите не са приятни, ние държим на коалицията

0

0

Дразгите в „Обединен патриоти“ не са приятни, ние държим на коалицията и завършване на мандата. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с обтегнатите отношения в малката коалиция „Обединени патриоти“.

„Дразгите между тях не са приятни. Ние държим на коалицията и на завършването на мандата. Не е наша работа да доминираме в техния дебат или да се превръщаме в техни арбитри“, поясни той. „Подобни проблеми сме имали в и предходни коалиции, когато Реформаторският блок очакваше от тях да се месим в техните отношения. Големият партньор носи по-голяма отговорност за здравината на управлението и Изпълнителната власт. Колегите са опитни политици и не е приятно това, което се случва между тях“, коментира Горанов.

„Аз мисля, че всеки един от тях осъзнава, че независимо от вътрешните им конфликти стабилността на управлението е по-важна в случая. Всички тези добри икономически резултати и спокойствието в икономиката и обществото се дължат на предвидимост. Каква е алтернативата, ако може някой да ми я структурата. По-добра конструкция на сегашното управление няма“, отбеляза още финансовият министър.

Попитан дали скоро ще приключи данъчната проверка на апартамента председателя на КПКОМПИ Пламен Георгиев, той каза: „Не ми е известно. Знаете, че проверката е възложена от прокуратурата“. „В момента, в който са готови, вие ще разберете. Аз лично не съм се интересувал“, добави той.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0