Владимир Николов: Ще се борим за зелена икономика това е бъдещето на Европа! Нещата ще се променят ще вървим все напред!

1

0

Председателят на Партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“ Владимир Николов бе гост в предаването „Делници“ по тв Евроком.
За финал на предизборната кампания Николов каза:
„Нашето основно послание и мотив е да защитим не само България и хората, но и природата. Трябва в следващите пет години въпрос на въпросите, който трябва да бъде решен е Европа на нациите или държава Европа. Ние от Партия на „Зелените“ сме категорично за Европа на нациите, която разбираме като доброволно взаимно изгодно политическо и икономическо съюзяване на суверенни и равноправни държави.
Не сме попитали държавите членки все още в каква държава искат да членуват, прави се някак си задкулисно и този въпрос беше поставен през 2017 година в Европейския парламент от Жан Клод Юнкер за бъдещето на Европа.
Равноправен съюз на суверенни държави, това е нашето мото. А що се касае за Натура 2000, ние сме единствената зелена партия в България, която иска преразглеждане на Натура 2000. Искаме свиване, защото тя е направена от мека казано лаици, които по картата на България са си рисували свободни съчинения. От това разпределение на границите страдат над 1 200 000 българи. Ние сме страната от ЕС с най-голям брой натура над 33%.
Ние ще искаме категорично преразглеждане на границите, България има нужда от Натура, но не във тези граници.
Ние категорично сме да намалим пластмасата под всякаква форма нашата позиция по проблема със ГМО е България и Европа да бъдат свободна зона от ГМО без значение дали е в нашите чинии или като храна на животните. Трябва да се развива преди всичко биоземеделието, но да защитим родното производство пред Европейския съюз и марките.
През последните пет години българските политици, които бяха в европейския парламент не съумяха да защитят българските интереси те се кланят на чужди нации.
Ние категорично сме против добива на шистов газ. Не може безогледно да унищожаваме българската природа. Всички трябва да разберат без природата няма да го има човека. Трябва да направим необходимия разумен баланс за съществуване и опазване и на околната среда и на хората . Не само природата е важна, важен е и човека. Никой не заслужава да живее в бедност, това е страшно унижение.
Пчеларството и пчелите са най-важни за живота една трета от храната, която ние ядем е благодарение на пчелите. Това безогледно използване на пестициди, хербициди всякакви такива химии за защита на растенията трябва да има нормални рамки.
Трябва да има контрол над използването на тези средства, не може всеки да пръска, където си реши земеделската земя и когато реши.
Ще съблюдаваме за строг мониторинг и контрол на евросредствата както на ниво европейски съюз така и до тяхното рационално усвояване на местно ниво.
Отпускат се едни пари, а контролът име е нулев не е тайна колко пари се откраднаха от тези фондове. Отпуснати са едни 250 млн.лева за НПО-та, но никой не разбра къде отидоха тези пари.
Разковничето е зелена икономика, ние постепенно трябва да преминем към зелена икономика, такива са тенденциите в световен мащаб. Нашите индустриални производители си плащат за въглеродните емисии, но съседните на нас държави не са част от ЕС не плащат тези мисии и съответно цената на техните стоки е много под нашата. България трябва да съумее да защити тези интереси, когато такива стоки бъдат вкарани на европейския пазар да бъдат облагани с тези такси.

Ние сме за повече субсидии за България, защото ние разбираме основния принцип на европейския съюз, като се даде на по-слабо развити икономики като нашата повече европейски средства, за да съкратим дупката, която се е отворила между нас. “Друг е проблемът, че в България се усвояват такива евросредства от наши фирми кухи фирми, които след като приключат тези програми те се закриват, те фалират. Не се развива в реалната икономика дори за малкия и среден бизнес, за да могат да продължат, той изчезва този бизнес, който е моторът на нашата държава.
За да преборим корупцията, ние първо трябва да се преборим вътрешно всички избиратели да гласуват доверие на партия като нашата, защото има смисъл, защото ние вярваме, че нещата се променят и ще вървим все напред.
Близо 4 млн.души няма да излязат да гласуват, очаква се около 2 300 000 да гласуват. Затова ние трябва да съумеем да убедим тези хора, че има смисъл да гласуват. От там трябва да тръгнем, когато подменим статуквото в България, за да се окаже натиск на прокуратурата всичко трябва да тръгне от хората. Ние сме само изпълнители на тяхната воля. За съжаление заради българските политици хората масово не гласуват, а страдаме всички. Те омаскариха и опорочиха всичко, 30 години никакво развитие, стоим на едно място. Наприви се едно опростачване на държавата и затова не вървим напред.
В европейския парламент ние ще сме инициатори и ще работим за единни позиции на всички български евродепутати и за проблеми, които касаят страната ни, за да може ние да защитим нашия национален интерес, нашето суверенно и достойно участие в европейския съюз. Да съумеем да защитим нашата уникална природа, дух, традиции и национална идентичност.
В европарламента тези неща трябва да се говорят, да се поставят. Трябва да бъде осведомен всеки един гражданин на държава членка в ЕС, защото аз съм сигурен, че много хора не знаят какво работят нашите евродепутати.
На голяма част от тях преди пет години им беше първият работен ден, първия ден трудов стаж.
Ние за тази кампания обиколихме над 150 населени места, това беше най-голямата ни кампания, която сме правили до сега, изключително тежка, но полезна от разговорите, които направихме с хората, защото ние разговаряхме с много хора дори такива, които няма да ни подкрепят, но научихме много от всичките.

Нашата стратигическа кауза на Партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“ е да работим в европейският парламент за промяна в икономиката и в обществото, осигурявайки стабилизиране на промените в климата и оформяне на околна среда, която е способна да осигури устойчиво и достойно съществуване на хората.
Призовавам хората, гласувайте за Партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“, защото от зелените ще дойде промяната и в Европа и в България.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

0
0