/Видео/ Съветници: Кметът Камбитов трябва да бъде отстранен, решението на ОИК е политическо

1

0

Решението на ОИК да не бъде отстранен кметът на Благоевград беше политическо.Той е нарушил законите, има доказателства за това и поради тази причина трябва да бъде отстранен от длъжност.
Това заявиха на пресконференция днес в залата на БТА в София общинските съветници от Благоевград Злата Ризова, Калоян Ханджийски, Албина Анева, Андон Тодоров, Гергана Янчева, Валери Смиленов и Гергана Янчева. Във срещата се включи и популярния адвокат от града Александър Мановски.

Съветничката Злата Ризова обясни,че според законите кметовете не могат да извършват търговска дейност и да бъдат управители, а в Търговския регистър е записано, че между 25 септември и 3 октомври 2017 година камбитов е бил вписан като управител и едноличен собственик на капитала на дружество „СТАРТ 2015“ ЕООД.

Аз ще обжалвам решението на ОИК ,макар че съм скептична за изхода от това дело. Ние всички знаем как се взимат решенията от държавата и за това сме тук,чакаме едноличното решение на човека,който се разпознава само с инициали“,каза Ризова и допълни,че ОИК е нелигитимен орган към момента,тъй като през 2017 един от членовете е починал и към настоящия момент съставът и не е запълнен.

Гергана Янчева обясни,че Камбитов има желание да се кандидатира за кмет за трети мандат,а с ясното съзнание си закупува дяловете на еднолично дружество с ограничена отговорност, заверява се договорът за прехвърлянето на дяловете ,заверяват се нотариално подписите…

Арогантността в неговите действия и демонстрацията за чувство за безнаказаност в последните години стават приоми в неговото управление.На сесия той каза,че ставало въпрос за техническа грешка. Да отидеш по средата на втория си мандат да си купиш търговско дружество ,да го завериш нотариално и да кажеш,че е техническа грешка не приляга на политик“,каза Гергана Янчева.

Г-н Камбитов не е глупав човек! Кое го е накарало да го направи фирма, има около него юристи, които могат да го съветват и никой няма да му позволи да влезе в такова дружество, ако той няма някаква цел. И това е неговата цел, трябвало е да доказва някъде доходи, след като той си е разпредели печалбата, това са близо 80 хил. лева.

В документите ясно е записано 79800 лева е получил и декларирал той лично получени средства, как така за 2017 години си разпределя данък от тази фирма? Това е притеснителното и тук въпросът е не само морален, тук въпросът опира и до нещо друго“,коментира Андон Тодоров.

Чуйте още от изказванията на общинските съветници от Благоевград:


пише regiona.bg

0
0