/Видео/ Вижте ромския купон по време на пандемия

В сливенския квартал „Надежда“ стотици роми вдигнаха див купон в събота вечерта, алармираха възмутени граждани на града, които разказват, че музиката се е чувала чак в центъра.  Причината за празненствата не е била личен празник, а наложените извънредни мерки заради разпространението на коронавируса в страната. Въпреки призивите да останем по домовете си, за ромите от квартала изолацията се оказала скучно начинание и много трудно за изпълнение, затова решили да разнообразят сивото си ежедневие и да се социализират като си спретнат купон.

Възмутени сливналии от неспазването на мерките срещу коронавируса от страна на жителите на ромския квартал, чиито подстъпи се охраняват от полиция, подадоха сигнал на 112 и до шефа на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Изпратено е било и видеото, публикувано в социалната мрежа.

Скоро след това полицията се е намесила и разтурила веселбата.

Случаи на нарушаване мерките, въведени с извънредното положение, са установени от полицията в Сливен в дните 20-23 март, потвърдиха за Дарик и от Областната дирекция на МВР.

Трима души са задържани за 24 часа, образувани са досъдебни производства.

На 21 март, около 21,00 часа, екипи на участък „Надежда“, са разпръснали група лица, които въпреки забраната са се събрали на едно място и са нарушавали нощната тишина със силна музика. Три непълнолетни и три пълнолетни лица, са отведени в РУ-Сливен.

Три момчета на 19, 20 и 21 години са оставени в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за нарушени мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест. За същото нарушение на 22 март е образувано досъдебно производство след установяване на повече лица пред заведение за бързи закуски в град Сливен.

В РУ-Сливен са образувани едно бързо и две досъдебни производства за нарушаване на карантината. Полицейските служители са установили двама мъже и една жена от град Сливен, че не изпълнил задължението да не напускат дома си или мястото за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок, като деянието е извършено по време на извънредно положение. Образуваните производства са под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

The post /Видео/ Вижте ромския купон по време на пандемия appeared first on Начало.

0
0