/Видео/ Андон Тодоров: Атанасе, с лъжи не става! Мислиш ли, че някой ти вярва?

0

0

Атанас Камбитов безпардонно изрече куп лъжи в национален ефир в петък сутринта по време на предизборното студио на бТВ. Най- грозната, ПЪРВАТА лъжа, която ме провокира да реагирам, е, че е направил Кръста над Благоевград. Благоевградчани трябва да знаят, че парите за изграждане на Кръста дари брат ми Венци Тодоров,преди да почине, и фактура доказва това. Строителството бе дело на много фирми, които дариха труда на работниците си. Поисках от Камбитов да сложи на мемориала плоча с имената на дарителите, но той категорично отказа, за да не стигне до хората истината, а той да си присвои заслугата им, както направи с идеята за кръст на това място на Лазар Причкапов.

Това, което остана за Камбитов, но той не направи, бе чисто административно да прокара процедурите през администрацията си. Заради неглижирането и бездействието му и до днес Кръстът е незаконен! Няма процедура, по която той е направен и няма ясен регламент кой и как е плащал разходите за издигането му. Цяла България чу!

ВТОРАТА му лъжа беше, че живее срещу сградата на общината. Няма апартамент, регистриран на името на Ат. Камбитов в тази сграда. Може би живее в офиса на фирмата му „Старт 2015“, чието управление прехвърли на счетоводителката си Румяна Шекерлийска? Ако пък е на квартира, нека покаже договора, за да стане ясно колко наем плаща и плаща ли изобщо?

ТРЕТАТА му лъжа е, че е семеен. Камбитов по документи е разведен. Ако е семеен е твърде любопитно, с кого живее, след като за никого не е тайна, че с жената, от която е третото му дете, отдавна не делят един покрив.

ЧЕТВЪРТАТА му лъжа – че има апартамент в София от преди години. „Апартаментът“ всъщност е луксозна къща с парцел 500 квадрата. Камбитов премълча обаче, че тя е ипотекирана пред банка и е заплашена от отнемане.

ПЕТАТА му лъжа – че е развивал собствен успешен бизнес и е бил работодател на петстотин и осемдесет човека. Интересно дали би могъл да покаже документи за това, колко работници е осигурявал и на каква ставка. Истината, която е обществена тайна, е, че той влиза в политиката с фалирали фирми, и запорирано цялото имущество от съдия- изпълнител. До ден -днешен от 2700 лева заплата получава само 816 лева, защото останалите се удържат от съдебен изпълнител.

ШЕСТАТА му лъжа е за дивидентите, които си бил разпределил още навремето от фирмите си и с които щял да живее до старини. В декларациите за доходите му обаче пише друго, и в тях такива суми няма отразени. А може би има предвид дивидента от близо 100 000 лв., който си разпредели незаконно през кметския мандат от фирма „Старт 2015“ ЕООД, която оглави с тази цел за седмица, за да докаже пред КОМПИ произхода на средствата за харча за 50-ия си юбилей. А сега твърди, че подписът, който сам е положил бил „техническа грешка“. Очаквам прокуратурата и КОМПИ да се самосезират и да го разследват за това.

СЕДМАТА му лъжа е за изграждането на нова черква в кръстения от него парк „Македония“. Вече стана за смях с първите копки. Проблемът там не е в проектите, които уж се чакат от Неврокопска епархия, а в собствеността на земята и законността на целия новоизграден парк. Едва ли скоро благоевградчани ще ходят на черква в парк „Македония“, защото земите в района на казармата са отчуждени от собственици преди години точно с тази цел. Ако сега се смени предназначението на земята, автоматично същите тези собственици имат законово право да си търсят земята обратно. Изискванията на Светия Синод за изграждане на храм са категорични: земята трябва да е дарена от чисто лице- общинска, държавна или частна. С колко чисти помисли, сърце и ръце Камбитов дарява чужда земя!

ОСМАТАТА му лъжа бе за новото сметище. Въпреки официално срязаната лента то не функционира и благоевградчани продължаваме да плащаме за транспорт и депониране на боклука в други общини, а големите проблеми около депото за битови отпадъци скоро ще лъснат.

ДЕВЕТАТА му лъжа бе за закрития плувен басейн и захранването му с минерална вода. Странно как може да иска с актуализация на бюджета да се дават пари за какво ли не, но не и да се отделят минимални средства да се захранят душовете и парната инсталация с минерална вода в общинския басейни и нашите деца да не мръзнат. Обществената нужда явно не е приоритет на Камбитов, щом със зъби и нокти се бори да прокара водопровода за минерална вода до частен хотел като съфинансира проекта с парите на данъкоплатците и частникът вече я ползва,а до общинския басейн топла вода и капка не стига!

ДЕСЕТАТА му лъжа е, че мие улиците. Истина е, че бюджетът бе увеличен, но обещаното ежемесечно цялостно измиване на града никой в Благоевград не е видял до сега. Сигурен съм обаче, че по документи е изписано.

Това, което Камбитов пропусна да каже е колко плащаме ние, благоевградчани, за бензина му и за горивото в колите на още 3-ма от екипа му да пътуват до София и обратно всеки работен ден. Колко е платил за личния си автомобил, за който имам информация, че струва около 200 хиляди лева? Колко пари на заем е дал приятелят му Ивайло Благов- Кучката на дъщеря му, за да си купи тя апартамент в топ зона в Благоевград, уж разчитайки на бизнеса на съпруга си- млад бизнесмен, и защо жилището не е вписано като семейно, а е на името на дъщерята, която работи в общинско дружество и със сигурност заплатата й на млад специалист не е сред високите.

Единственото, което Камбитов призна бе, цитирам: „Стандартът ми е доста висок за България“. И как няма да е, като за 8 години кметуване се сдоби с прякора Неделчо!

От публичния ТВ дебат разбрах нещо много важно, че всички кандидати за кмет подкрепят идеите на „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ за зелен Благоевград, за изграждане на зелени пояси, за чист въздух и повече зелени пространства. Всички са на мнение, че трябва да се задържат младите семейства в Благоевград, а от 2 г. внесен проект на ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ за стимулиране на раждаемостта сред образованите хора събира прах кой знае в чие чекмедже в сградата на общината, без дори да се допусне до пленарна зала.

Андон Тодоров, кандидат за кмет на Благоевград

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

0
0