Веселин Марешки: Андон Тодоров има усет, енергия и воля да промени ситуацията в Благоевград!

1

0

Лидерът на ВОЛЯ призова след седмица българите да изберат личности, които могат да решават проблеми, а не да ги създават

По старата българска традиция – с хляб, сол и с много аплодисменти, тази седмица старозагорци посрещнаха Веселин Марешки- зам.председател на Народното събрание и лидер на партия ВОЛЯ. Той пристигна в града на липите, за да подкрепи лично листата с кандидати за общински съветници.

Неслучайно жителите на града му организираха такова посрещане. Откакто там има негова бензиностанция, цените на горивата навсякъде в района са справедливи. Факт е, че присъствието му на този пазар до голяма степен дисциплинира останалите играчи и ги удържа да не залитат в надценките.

Утре първата бензиностанция от веригата на Веселин Марешки –тази във Варна, ще празнува четири години от откриването й. „Всъщност това са четири години откакто направихме първата крачка в борбата с картела в горивата. Благодаря на всички, които ни се довериха и продължават да ни подкрепят! Ние работим за това българите да живеят малко по-добре, да не ги ограбват и лъжат! През изминалите години нашите бензиностанции постоянно са обект на проверки от страна на държавните институции. Както се очакваше, нередности никъде не бяха открити. Защото ние правим почтен бизнес, плащаме данъците си, спазваме законите. На всички, които имат достъп до нашите бензиностанции, ще им кажа честит празник! На останалите, които все още не могат да се възползват от нормални цени на горивата, ще кажа – мислете добре на кого се доверявате на избори, на кого давате пълни права да определя стандарта на живота ви!”, написа Веселин Марешки в личния си профил във Фейсбук.

Кампанията му за местните избори в София се отличи с един негов ангажимент, който друг политик не би могъл да поеме. Марешки заяви, че ако кандидатът за кмет на ВОЛЯ инж.Пламен Христов отиде на балотаж и той, и листата на партията са втори или първи в столичните избирателни райони, в рамките на една година там ще отвори бензиностанция от неговата верига. „Това е моят начин да се отблагодаря на хората за подкрепата в политиката. Ако гласуват за нас, това е ясен знак, че одобряват всичко, което правя за тях и в бизнеса, и в парламента”, казва Марешки. Той е категоричен, че публично се прави манипулация, която да внуши на столичани, че изборът им е само между Манолова и Фандъкова. „За нас те са миналото, статуквото. Идват от партии, които носят вина за проблемите на София”, смята Марешки.

Неслучайно във всяко свое изказване той подчертава, че в кандидатските листи на ВОЛЯ няма хора, които да са били обвързани със старите партии, които да са в някакви корупционни схеми или да имат вина за направените от политиците грешки в годините на прехода. „Ние нямаме общо с техните провали, ние носим друго бъдеще. Който съсипа българите, който ги доведе до статут на най-беден народ в Европейския съюз, трябва да понесе отговорност. Затова призовавам избирателите- дайте им заслуженото. Не може да мечтаете за нов, различен, по-добър живот, а да продължавате да гласувате по един и същи начин. Няма никаква логика в това. И Айнщайн го е казал – лудост е от едни и същи действия да очаквате различен резултат. Промяната в живота на българите ще започне с промяна в избора им”, смята Веселин Марешки.

Не само в Стара Загора, но и в другите градове, които посещава по време на кампанията, той подчертава изрично, че за него на първо място е важно да представи на избирателите честни, почтени и възпитани хора, професионалисти в своята област. „Ние предлагаме истинска алтернатива на статуквото и на цялото това безвремие от последните 30 години. Очакваме добро представяне и наши кандидати да бъдат членове на голяма част от общинските съвети в страната”, казва Марешки като изтъква, че особено в Благоевград партията има голям шанс да излъчи новия кмет. Там ВОЛЯ е в коалиция със зелените и предлага за градоначалник предприемача Андон Тодоров. „ Познава задълбочено проблемите на общината и знае как могат да бъдат решени. Той е яркият опонент на досегашния кмет в местния парламент, единствен дръзна открито да се противопостави на модела „Камбитов“, а подадените от него сигнали за нарушения на настоящия кметски екип са десетки. Андон Тодоров има усет, енергия и воля да промени ситуацията в Благоевград и да върне славата му на проспериращ град с условия за устойчив и развиващ се бизнес и възможности за реализация и на младите, и на по- възрастните. Общата ни цел е да спрем разрухата на Благоевград!“, категоричен е Марешки,пише 24часа. Лидерът на ВОЛЯ припомня, че във Враца пък партията му е номинирала единствената жена- кандидат за кмет в Северна България- Петя Диковска. Нейната цел, ако бъде избрана, ще бъде да извади Враца от първото място в срамната за България класация на ЕС за най-бедни райони в съюза. „Само ние от ВОЛЯ можем да го направим, защото всички останали, които са се изреждали на власт, с действията си или с бездействието си са допринесли за това положение”, смята Веселин Марешки. Той самият води листата на ВОЛЯ за общински съветници в родната му Варна. За него това не е първо явяване на местни избори. Преди години е стигал до балотаж за кметското място. „Варна заслужава много по-добро управление”, категоричен е политикът. Същото смята и за Пловдив, където партията издига и кандидат за кмет – инж. Никола Цветков, както и листа за общинския съвет, съставена от професионалисти в различни области. „Пловдив не е нито на ГЕРБ, нито на ВМРО, нито на БСП, за да си го парцелират задкулисно. Пловдив на първо място е на пловдивчани, но и на цяла Европа, защото е люлка на европейската цивилизация. Такъв град не заслужава да бъде свързван с незаконни гета, с лоша инфраструктура, с корупция. Той трябва да е перла в българския туризъм и да се управлява по модерен, почтен и много по-ефективен начин”, категоричен е Веселин Марешки.

Според лидера на партия „Воля”, първата стъпка към подобряване на живота в българските общини и начина им на функциониране е борбата с корупцията. „Създаването на всички проблеми започва с корупцията -така че и решаването им трябва да започне с премахването й. Когато едни проблеми са затлачени, каквито и да са те в годините, първото нещо, което трябва да направят гражданите във всяка една община, е да изгонят тези кметове и общински съветници, които не са се справили с решаването им. След това да се огледат, да помислят разумно и да намерят подходящите възпитани, честни и почтени хора, които да ги решат”, казва Веселин Марешки.

Купуването и продаването на гласове са престъпление!

0
0