„Булгартрансгаз“ избира нов строител за „Турски поток“

0

0
„Булгартрансгаз“ избира нов строител за "Турски поток"

„Булгартрансгаз“ взе решение да декласира консорциума „Аркад“, който трябва да строи „Турски поток” на територията на България, предаде БГНЕС.

Причината за това решение е, че консорциумът не е предоставил до 27 май всички необходими документи. От 30 необходими документа са предоставени едва 4.

Саудитският консорциум беше предпочетен с офертата си от 1,1 млрд. евро – с 500 млн. по-малко от другия участник – обединението „Газово развитие и разширение в България”, който, според публикация на „Капитал”, е свързан с Русия. Това става през люксембургска компания, в чието ръководство е бил бивш началник от руското предприятие, което се очаква да достави тръбите за „Турски поток”.

Специализираният сайт economic.bg цитира директора на „Булгартранзгаз” Владимир Малинов, според когото именно това обединение е предложило 31,5% отстъпка от първоначалната си цена – без промяна на техническите условия на предложението.

Очаква се новият договор за строителство да бъде сключен през юни. В същото време от „Булгартнасгаз“ не очакват забавяне на проекта.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0