БСП: Няма да подкрепим управляващите за решение, което предвижда скок на горивата за крайния потребител

„Не виждаме основания за преждевременно прекратяване на дерогацията на руски нефт. БСП няма да подкрепи управляващите за плана, който предлагат и за решение, чиято цена ще трябва да платят българските граждани – неминуем скок на цените на горивата за крайния потребител”. Тази позиция заявиха лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от социалистическата партия Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Петър Кънев на среща със синдикалисти-нефтохимици, съобщават от пресцентъра на формацията.
Синдикалистите поискаха срещата, подчертавайки пред представителите на БСП притесненията си за дейността на структуроопределящия отрасъл и загубата на работни места. По думите им няма как прекратяването на дерогацията преждевременно и промяната на доставките на петрол да не се отразят на цените на горивата за крайния потребител.
Социалистите също изразиха притесненията си от факта, че цените на горивата растат и ще продължат да растат, вследствие на решенията, които управляващите взимат. „БСП е последователна в позицията си, която винаги е съобразена с интересите на българската икономика, българското производство и с хората”, заяви Драгомир Стойнев и припомни категоричната защита на българския национален интерес при дебата за доставките на нефт и дерогация, отстоявани от БСП и Корнелия Нинова като вицепремиер и министър на икономиката.

The post БСП: Няма да подкрепим управляващите за решение, което предвижда скок на горивата за крайния потребител appeared first on Начало.

0
0