Богаташ загуби 12 млрд. USD

Състоянието на главния изпълнителен директор на Binance Чангпенг Жао е намаляло с 11,9 млрд. USD, според нови данни от Bloomberg Billionaires Index и към момента възлиза на 17,2 млрд. USD.

Промяната в състоянието на Чангпенг Жао идва, след като Bloomberg Billionaires Index (BBI) намали оценката си за приходите на самия Binance с 38%. Преоценката на приходите е направена въз основа на данни за спот търговия и търговия с деривати, получени от услугите за крипто-проследяване Coingecko и Coinpaprika, пише аг. Bloomberg.

Според агенцията през последните месеци крипто борсата става все по-изолирана от традиционната финансова система.

Преди това Комисията по ценни книжа и борси на САЩ заведе дело срещу Binance и неговия главен изпълнителен директор Чангпенг Жао. Регулаторът обвинява ръководството на крипто борсата в транзакции с ценни книжа без надлежна регистрация и подвеждане на инвеститорите по отношение на надзорните механизми. Освен това в изявлението се подчертава, че Binance и Чангпенг Жао „публично са заявили, че на клиенти от САЩ е забранено да извършват транзакции“ на борсата, докато в действителност се твърди, че те „заобикалят собствения си контрол“ и тайно са позволили на клиенти от САЩ да участват в търговията.

Борсата за криптовалута Binance е водещата в света система за търговия с цифрови активи. Тя е основана през 2017 г. от Чангпенг Жао, който е родом от Китай. През 2021 г. китайските власти блокираха уебсайта и мобилното приложение на Binance, което беше поредната стъпка на правителството за борба с предоставянето на услуги за транзакции с криптовалута в страната.

Източник: fakti.bg

The post Богаташ загуби 12 млрд. USD appeared first on Начало.

0
0