Близък на Камбитов оборудва за милиони новите социални жилища в квартал „Освобождение“

0

0

Бизнесменът Георги Шапков близък приятел на  кмета  Атанас Камбитов и Цветан Цветанов е получил 1,8 млн.лв.,  за оборудване на 172 „защитени жилища” в новите общински блокове в квартал“ Освобождение“- наричан от благоевградчани  „новата ромска махала“.

Най-хитовата от десетките обществени поръчки на бизнесмена Георги Шапков – Шапката е  за 1 597 000 лв. за ВиК в родното на еврокомисаря Мария Габриел Хаджидимово.  Шапков е този,  който безплатно ремонтира прословутия нов апартамент на Цветан Цветанов на ул. Латинка. Сигурно е случайно, че негов партньор по саниране – фирмата Бигла 3, пък е осигурила на тройно по-ниска от пазарната цена апартамент за брата на водачката на листата на ГЕРБ за евровота, както ще четете в съседство!

В избирателния район, където замът на Борисов винаги води листата на ГЕРБ, Шапката е взел и 1 500 000 лв. без ДДС, което прави крайна цена от 1,8 млн.лв., за 172 „защитени жилища” в новите общински блокове в благоевградския квартал Освобождение- „новата ромска махала“.  Бизнесменът Георги Шапков освен приближен на Цветанов, той  е и близък приятел на кмета на Благоевград Атанас Камбитов.

После вицепремиерът Каракачанов да не се чуди кой взема парите, отпускани за ромите, и за резултатите от насочването им, който според него са 0.

Пак Шапката ремонтира, обзавежда, снабдява с канцеларски материали и какво ли не още Югозападния университет – известен като университета на СИК, държавен и правителствено финансиран.

Шапката, в чийто хотел и кръчма в Делчево редовно наминава Цветанов, та и събира там на тайни срещи актива на управляващата партия, с фирмата си Престиж бизнес 93 ударно печели и поръчки от хазната за саниране.

Интересно е, че в Перник например другият фаворит е фирмата на сина на кмета на Копривщица от ГЕРБ – Интерхолд. Интересно е, че освен със саниране за 676 590 лв., бизнесменът се занимава и с надзор на санирането за 503 000 лв., а видяхме в предишна наша публикация как се люпи малко след ремонта най-големият обвновен от герберските фирми блок в Перник.

Шапката обаче работи по санирането още в Благоевград, Дупница, Враца, даже и по административна сграда във Велинград за 933 471,52 лв. А, разбира се, най-вече се е развъртял в родния му Гоце Делчев, който е един от най-топлоуплътнените като процент панелки градове в страната.

Ще изброим по суми поръчките на Шапката само в Гоце Делчев и само за строителство и обзавеждане (не е производител на мебели): 160 000 лв., 390 000 лв., 727 480 лв., 71 000 лв., 270 384 лв., 143 000 лв. или общо над 3 милиона лева, което е значителна част от целия бюджет на общината – коя за какво е вижте на страницата на колегите от Вяра.

Но не мислете, че човекът е само на плюс. Неотдавна местните медии информираха, че 42 машини за копаене на криптовалути на стойност над 200 000 евро са откраднати от склад на Гоце Делчев Табак, където шеф на съвета на директорите е отново Шапката.

Сума, която е колкото да се доведе от шпакловка до състояние за живот в луксозно изпълнение апартамент 239,9 кв.м като на Цветанов на ул. Латинка.

Началството на борда на тютюневия монопол обаче не е най-престижната  длъжност на Георги Шапков. В дописките на медиите от долината на Струма по повод сътрудниците на народните представители от Благоевградския район на старта на този парламент, Шапката се оказа съветник по сигурността на депутат от ГЕРБ. Той после се опита да отрече незлобливите справочни данни, всуе.

Финансовият министър Горанов и Агенцията по вписванията – тогава под крилото на Цецка Цачева, се обърнаха със специални покани към Шапката – без да има производство или хипермаркет за мебели, да им обзавежда администрациите с меки гарнитури, както сочат документите от Агенцията за обществени поръчки.

Явно всеки се стреми към съвърщшенство – иска лукса на Цветанов!

пише 19 минути

0
0