Бившият председател на СРС Методи Лалов напусна съдебната система

0

0

Съдията и бивш председател на Софийския районен съд Методи Лалов е депозирал оставка пред Съдийската колегия на ВСС. Това е станало в следобедните часове в четвъртък. Новината съобщи самият Лалов на страницата си във Фейсбук като публикува и писмото си до ВСС, в което обявява желанието си да напусне, видя ПИК. 

В писмото си до кадровиците Лалов иска да бъде освободен от длъжност, считано от 2 септември т.г. Макар магистратите да трябва да са партийно неутрални, Лалов излага основно политически мотиви в оставката си, както го е правил неведнъж и по времето, когато беше магистрат на скандални сбирки на блидкото до банкера беглец Цветан Василев сдружение „Боец“.

Ходът с напускането на изявяващия се в множество медии магистрат е по-скоро опит за изпреварващи действия, с оглед очакваните решения на кадровия орган на съдебната власт през есента, по образуваните дисциплинарни производства срещу Лалов. По едното от тях, образувано преди две години, предложението е той да бъде дисциплинарно уволнен.

В края на 2016 г., когато бе наясно, че Съдийската колегия на предишния състав на ВСС не възнамерява да го подкрепи за втори мандат, съдията мелодраматично подаде оставка, като събра пред сградата на Съвета служители от Софийския районен съд, припомня Правен свят.

След като Лалов се раздели с председателския пост на най-големия съд в страната, той се отдаде на политиканстване и участия в мероприятия, организирани от свързани с подсъдимия беглец от правосъдието Цветан Василев. Очакванията са Лалов да стартира кариера като адвокат, като успоредно се занимава и с политика, допълва сайтът.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0