Без срам! Шофьор на линейка отказа да помогне за изнасянето на болна жена

Шофьор на линейка отказа да помогне на медик да премести пациент от дома му в Пловдив до линейката – буквално няколко стъпала надолу, съобщи NOVA. Екипът на спешна помощ бил извикан на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. От Министерство на здравеопазването обясниха, че шофьорите на линейки трябва да оказват съдействие на членовете на съответния медицински екип.

„Бяхме повикани при пациент, който беше в безпомощно състояние. На адреса дойде съсед, който помолих да слезе и да помоли шофьора да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж каза, че шофьорът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, но шофьорът и съседът се караха“, сподели д-р Веселка Танева.

В крайна сметка шофьорът помага за изнасянето на пациентката. Доктор Танева разказва, че често има нужда от помощ, но обикновено шофьорите ѝ съдействат. Тя е коментирала случая с директора на болницата. Шофьорът на линейката не бе открит за коментар.

The post Без срам! Шофьор на линейка отказа да помогне за изнасянето на болна жена appeared first on Начало.

0
0