БГ компания с лиценз в САЩ за ваксина срещу африканска чума по свинете

0

0

Американското министерство на земеделието (USDA) обяви днес, че възнамерява да предостави на българската компания „Хювефарма“ изключителна лицензия за експериментална ваксина срещу африканска чума по свинете, пише SeenNews.

Предварителната изключителна лицензия ще бъде одобрена, освен ако в срок от 30 дни от датата на публикуваното известие Службата за изследвания в селското стопанство не получи писмени доказателства и аргументи, че предоставянето на лиценза не би било в съответствие с изискванията на актовете USC 209 и 37 CFR 404.7, се казва в изявление на министерството.

Крайната дата за представяне на коментарите е 22 май.

„Хювефарма“ е глобална фармацевтична компания с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Компанията, която е дъщерна на базираната в Пещера „Биовет“, има представителства и дъщерни дружества в България, Белгия, Полша, Китай, Тайван, Тайланд, САЩ, Русия, Индия, Бразилия и Турция, информира economic.bg.

През миналата година компанията продължи експанзията си в САЩ. „Хювефарма“ придоби американския лидер в биологичните иновации при лекарствата за животни AgriLabs с целта да разшири присъствието си на американския пазар и да ускори комерсиализирането на своите биологични решения при здравето на животните. Също така българската компания откри новите лаборатории в завода на компанията в Сейнт Луис.

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0