Ахмед Доган към симпатизанти и членове: „Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори!“

„От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката.

Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото „образа на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на  Прехода. И в този контест върши работа и на свои, и на чужди“.

 

Това пише в свое открито обръщение към структурите на ДПС почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган, с което обявява, че няма да участва в предстоящите парламентарни избори. Но ясно заявява на симпатизантите и членовете на ДПС своята воля: „Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори!“

 

Ето целият текст на Обръщението на Доган, с което Епицентър.бг разполага:

 

Открито обръщение към структурите на ДПС

Приятели и съмишленици!

 

Преди всичко искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката. Честно казано, номинацията на „А. Доган“ ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност. Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря.

ДПС се превърна в значима политическа формация. И вече три десетилетия почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на Движението.

Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има цена и тя трябва да се заплати.

Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото „образа на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на  Прехода. И в този контест върши работа и на свои, и на чужди.

От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката. Най-значимото ми творение в живота е „Движение за права и свободи“, което Ви принадлежи във времето.

Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори.

С обич и доверие,
Винаги Ваш: А. Д. !

 

00-12

Обръщението на Ахмед Доган е провокирано от номинациите за народен представител, които той получава от структурите на Движението в страната.

Това даде основание на някои политолози и социолози, къде от незачитане на истинските факти, къде от непознаване на ДПС, къде от търсене на злонамерени интерпретации, да предполагат, че той ще се върне в ежедневната политика. Едни го видяха като бъдещ народен представител от Кърджали, други направо го наредиха на първия ред в следващия парламент. И въз основа на това градят несъстоятелни конструкции за политическата ситуация в страната след изборите на 4 април.

С това си Обръщение Ахмед Доган за пореден път заявява категорично, че за него оперативната политика е затворена страница.

 

Припомняме, че Ахмед Доган е основател на Движението за права и свободи (ДПС) през 1990 г. и негов председател до 2013 година.

 

The post Ахмед Доган към симпатизанти и членове: „Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори!“ appeared first on Начало.

0
0