Анализаторът Владимир Чуков с ексклузивен коментар за войната в Сирия

0

0

Тази операция беше обявена от Ердоган повече от две години. Той непрекъснато обявяваше, че такава операция ще има и част от неговите заявления бяха подложени от изключително силен натиск от тези фактори, от които зависи тя. Това заяви по телефона пред Би Ти Ви анализаторът Владимир Чуков.

„Президентът Тръмп направи няколко стъпки напред, няколко назад. И днес, след като дойде новината, че Турция започна тази операция, той направи пореден пост в Туитър, в който защитаваше своята позиция – да се оттегли. 

Според Чуков американското решение по отношение на Сирия е било „много тежко, много сложно“. Анализаторът отбеляза, че САЩ има няколко позиции: „Държавният департамент, Пентагона не споделят тази позиция на президента Тръмп, така че американците в лицето на Тръмп говорят едно, военните на терен – правят друго“.

„Тази война, това, което иска да направи Ердоган, е поредната, трета война срещу сирийските кюрди. Той има план за заселване на близо 3 милиона бежанци на територията на сирийските кюрди“.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0