Американците могат да си платят данъците в Русия само до 17 април

Министерството на финансите на САЩ удължи до 17 април разрешението, позволяващо на американски граждани да плащат данъци и мита в Русия. Това се посочва в актуализирания общ лиценз, разпространен от финансовия отдел.

Предишната му версия от 2 ноември миналата година позволяваше тези операции да се извършват до 31 януари.

В документа се отбелязва, че „физически и юридически лица в САЩ, притежавани или контролирани, пряко или непряко, от лице в САЩ, имат право да плащат данъци или вносни мита и да придобиват или получават разрешителни, лицензи, регистрации или сертификати при условие, че такива транзакции се извършват по обичайния начин и са необходими за ежедневните дейности в Руската федерация на такива американски физически или юридически лица до 00:01 ч. по източното крайбрежие на САЩ (07:01 ч. московско време) на 17 април 2024 г.“

Така американските власти правят изключение от санкциите срещу Централната банка, Фонда за национално благосъстояние (ФНБ) и Министерството на финансите на Руската федерация. Лицензът не позволява „дебитиране на сметките на Централната банка, Фонда за национално благосъстояние и Министерството на финансите в баланса на финансова институция в САЩ“.

„Общият лиценз влиза в сила на 18 януари 2024 г.“, се посочва в документа.

Източник: fakti.bg

The post Американците могат да си платят данъците в Русия само до 17 април appeared first on Начало.

0
0